Την Πέμπτη 22 Μαρτίου, μετά το τέλος της παράστασης «Το Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το κοινό πάνω στο θέμα «Παιδικό βίωμα και καλλιτεχνική δημιουργία». Στη συζήτηση πήραν μέρος ο ψυχαναλυτής κ. Γεράσιμος Στεφανάτος, ο ιστορικός κ. Λεωνίδας Εμπειρίκος, η συγγραφέας κ. Μαρίνα Καραγάτση και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πορεία και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου. Παρόντες στη συζήτηση ήταν και οι ηθοποιοί της παράστασης.
Τον λόγο πρώτος πήρε ο κ. Εμπειρίκος, που μίλησε για την ιδιαιτερότητα των σχέσεων γονιού – παιδιού, όταν ο πρώτος είναι δημόσιο πρόσωπο. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για το πώς η διαχείριση της πνευματικής κληρονομίας του γονιού, δεν επιτρέπει στο παιδί να απομακρυνθεί από τα όποια πληγώματα κατάφερε η σχέση με τον γονιό, αλλά και εν γένει από τη σκιά του.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Στεφανάτος που μίλησε για το παιδικό βίωμα και τη μετουσίωσή του σε τέχνη. Η συγγραφέας του έργου εξομολογήθηκε τις ενοχές που είχε απέναντι στον πατέρα της, αλλά και για την απελευθέρωση που ένιωθε κατά τη συγγραφή του βιβλίου της. Τέλος, ο σκηνοθέτης της παράστασης ξεκαθάρισε πως προτίμησε να μη δει το έργο ως αμιγώς οικογενειακή του ιστορία, αλλά ως μια άποψη φιλτραρισμένη μέσα από προσωπικά και υποκειμενικά φίλτρα, αλλά και ως δραματουργικό υλικό που πρέπει να έρθει στη σκηνή και να αφορά το κοινό.
Το κοινό υπέβαλε αρκετές ερωτήσεις προς όλους και κυρίως προς τη συγγραφέα, μιας που –όπως φαίνεται– το προσωπικό βίωμα και η σχέση με τον γονιό, είτε ως δύναμη δημιουργίας είτε ως παράγων αναστολής, αφορά όλους μας.